Opsporen van de werkelijke oorzaak

Mylogenics is een methode die de werkelijke oorzaak achterhaald van uw klachten. Het is een grondig onderzoek , waarbij ik het hele spier- en zenuwstelstel test op de zwakke en de sterke schakels . Door te kijken naar hoe iemand beweegt en te testen op mobiliteit en kracht wordt zichtbaar waar het probleem in de keten zit. Het lichaam is namelijk een geheel systeem, alles staat in verband met elkaar. Op de plekken waar klachten aanwezig zijn, zit meestal niet de oorzaak van de klacht. Zo kan het gebeuren dat iemand al jaren rugklachten heeft, maar dat de eigenlijke oorzaak in de enkel zit.

Een goed vergelijk is bijv. een niet goed uitgelijnde auto. Wanneer een auto niet goed is uitgelijnd zal het stuur gaan trillen. Door volledig te focussen op de klacht, het trillen van het stuur, en onze behandeling toe te spitsen op de klacht, bijv. het vervangen van het stuur, zullen we merken dat de klachten niet verdwijnen. De werkelijke oorzaak zit namelijk in de banden.

De zwakke schakels worden met de Mylogenics methode opgeheven, waardoor het lichaam niet meer hoeft te compenseren en u in het dagelijks leven en met uw sportactiviteiten geen klachten of veel minder klachten heeft. Het lichaam kan zichzelf dan beter en sneller herstellen.

Behandeling

Tijdens de behandeling onderzoek ik de functie´s van spieren,  pezen, banden en zenuwen. Ik kijk naar de spanning en beweging van alle betrokken structuren. Wanneer een structuur "zwak" test, ga ik deze direct behandelen waardoor direct weer de juiste functie van desbetreffend structuur gevraagd kan worden.

Ik maak gebruik van muscle activation (spieractiverings) technieken waardoor een spier weer goed kan aanspannen. Er ontstaat een betere input en impulsverwerking vanuit het zenuwstelsel. De spier heeft vervolgens daadwerkelijk meer kracht waardoor de functie verbeterd en beter bewogen kan worden.

Daarnaast maak ik veel gebruik van myofasciale (spier/bindweefsel) release technieken . Als weefsels niet meer vrij langs elkaar heen kunnen bewegen doordat er verklevingen zijn, kan er een probleem ontstaan. Mobiliteit wordt beperkt en ook de functie van spieren wordt hierdoor beïnvloed. Met deze techniek zorg ik ervoor dat de mobiliteit van het weefsel weer optimaal wordt. Hierdoor kunnen gewrichten, spieren, zenuwen gelijk weer beter hun werk doen en het geeft direct resultaat. Iemand met een schouder die geblokkeerd zit op basis van een verkleving en daardoor inklemmingsverschijnselen heeft (pijn tijdens bewegen), kan na een behandeling weer vrij bewegen, omdat de verklevingen zijn opgeheven.

Ieder mens is uniek en daarom is er voor iedereen een verschillend behandeltraject. U krijgt echt maatwerk. Tijdens een behandeling informeer ik u uitgebreid over wat er ‘zwak' is in de keten en met dit inzicht is de kans op terugkeer van de klachten vele malen kleiner gebleken. U kunt daarbij ook bewegingsadviezen en trainingsadviezen van mij krijgen om sterker te worden, en uw lichaam zichzelf verder te laten herstellen.


foto: Bart Bos

Grondig onderzoek

Onderzoek & behandeling van 45 minuten

Opsporen zwakke schakels

VASTSTELLEN DYSFUNCTIES DOOR SPECIFIEKE SPIERTESTEN

BEHANDELING

Versterken van de zwakke schakels en verbeteren van de functie

Advies

Bewegings- en training advies