6 maanden geleden, na een zware tuinklus, kreeg ik last van mijn nek. Al snel kwam de uitstraling naar mijn arm. Vanwege de hoeveelheid pijn ben ik toch maar naar de huisarts gegaan, die mij doorverwees naar de neuroloog. Deze afspraak kwam pas 5 weken daarna tot stand. Aangezien het mij te lang duurde, heb ik toch maar eens rond gevraagd en geneusd. Ik kwam uit bij de pijnpoli. Kreeg een MRI-scan die inderdaad uitwees dat het een (dubbele) hernia was. Na enkele bezoeken bij de therapeute bleef de pijn toch aanhouden. Toen naar andere pijnpoli gegaan, alwaar ze me een cortisone steroide injectie gaven. Deze hielp niets. Na enkele bezoeken aan een osteopate leek het beter te gaan, tot er ineens weer een enorme pijn ontstond. Mijn eigen interpretatie was dat de tweede hernia van zich liet horen.
Ten einde raad van al die pijn, met weinig vooruitzicht, alleen dat het over zou gaan....dacht ik aan een operatie. Deze is risicovol, dus toch maar dat adres een opgezocht, dat een vriendin mij gaf.
Mijn laatste redmiddel, vóór een eventuele operatie. De eerste keer dat ik daar kwam, stond mijn nek scheef van de pijn. Marcel kwam er al snel achter dat mijn heup scheef stond. Wat ook inderdaad bleek na wat oefeningen waar het ontbrak aan kracht in mijn been. Hij vond het het belangrijkste dat ik eerst eens recht ging staan. Hij had het idee van compenseren. Dus de eerste keer kwam hij helemaal niet toe aan mijn nek. Enigszins teleurgesteld was ik wel. Hoe kon ik nou minder pijn in mijn arm voelen als hij helemaal niet met mijn nek bezig ging. Bij de eerste afsrpaak zei hij al...ik denk dat ik 2 tot 3 keer nodig heb om de boel weer op de rit te krijgen....?!?!?!?
En dat na 6 maanden getob. Bij de tweede afspraak bleek het gestel nog steeds goed te staan. Hij was tevreden. En ik merkte gaandeweg verbetering. Met kleine bewegingen zette hij de boel weer in balans. Hij wilde een 3de afspraak om de vinger aan de pols te houden. En de dag voor die afspraak kon ik eigenlijk alles weer. Ik ben pottenbakker van beroep, en zelfs kon ik al weer achter mijn draaischijf plaats nemen....wat helaas 6 maanden lang niet gelukt was. Mijn eerste schaal werd gedraaid. En na de 3de afspraak was het klaar. Alles moet nog een beetje bijtrekken, maar hij heeft de ruimte gemaakt. Ik voel me weer goed. Heb geen pijn meer en dat na 3 afspraken met Marcel. Ik ben zo ontzettend blij. En ben heel dankbaar dat er therapeuten als Marcel zijn die een lange lijdensweg tot een halt heeft geroepen. Met dank nogmaals!

Annelies Martinot

Ik ben 3 jaar geleden gevallen met een triatlon training op de racefiets.

En 6 maanden hierna volledig moeten stoppen met trainen vanwege de problemen in mijn heup en been en daarna 3 jaar lang geworsteld met de gevolgen van deze val. Constant pijn in het linkerbeen, krachtverlies en uitval, zelfs wandelen werd een probleem en alleen kort fietsen was nog mogelijk. Verschillende bezoeken aan therapeuten die mij met succes afhielpen van de bijkomende klachten. Bezoek aan orthopeed, foto’s en MRI scan brachten geen oplossing voor de problemen. Uiteindelijk via Ursula Barendse van FIT20 in Laren ben ik contact gekomen met Marcel Dieduksman, Sport fysiotherapeut en Mylogenics Practitoner.

Na een prettige intake gesprek en een uitgebreid onderzoek heeft Marcel mij behandeld, na de behandeling voelde het been aan of het gewoon weer van mij was.

Voor mij een compleet nieuwe ervaring maar wel een die voor mij werkt.

Dus na 3 jaar heb ik het gevoel in mijn been weer terug en kan ik nu na drie behandelingen al weer 30 min hardlopen zonder pijn en zijn mijn klachten compleet verholpen. Conditie is natuurlijk nul maar het begin is er wie weet wat er allemaal nog mogelijk is.

Teun Leendertse

Na 6 jaar achillespeesklachten (en veel verschillende behandelingen) heb ik op aanraden van teamgenoten een afspraak gemaakt bij Marcel. Gezien de uitkomst van eerdere behandelingen had ik niet veel hoop dat ik pijnvrij zou kunnen basketballen. Dit lukt echter na behandelingen van Marcel wel!

Hij kwam tijdens het eerste consult met een duidelijke oorzaak, eentje die ik in 6 jaar nog niet eerder van fysio's heb gehoord. Hij heeft deze aangepakt en ik kan pijnvrij spelen! Een kundige, duidelijke en vriendelijke fysio. Ontzettend bedankt, Marcel :-)

Kiki Geelen


Al meer dan twintig jaar!!!!! last van een gevoel van beenlengteverschil, niet zo fijn als je 4 tot 5 keer
per week hardloopt.
Alles heb ik door de jaren heen geprobeerd: sportartsen, fysiotherapie, chiropractie, osteopathie,
manuele therapie en inlegzooltjes, alles heeft geen of slechts kortstondig resultaat gehad.
Door toeval werd ik geattendeerd op Mylogenics en heb op internet een therapeut gezocht met een brede
scholing c.q. ervaring en affiniteit met sport, dus kwam ik bij Marcel terecht.
Bij de intake is Marcel duidelijk, hij blijft niet eindeloos behandelen als er geen vooruitgang is.
Na gedegen onderzoek van top tot teen bleek dat het bekken scheef stond en bepaalde spieren
gebruikte ik deels of helemaal niet.
Met verschillende technieken heeft Marcel het bekken recht gezet en zoals hij zegt: de "zwakke"
spieren weer “aan” gezet.
Na 3 behandelingen met tussenpozen van 3 weken had ik het gevoel dat ik weer kon hardlopen i.p.v.
dribbelen. Had ik eerst de grootste moeite om 50 minuten op de 10 km te lopen nu deed ik er 47
minuten over. Na de 4de behandeling zei hij dat 45 minuten ook tot de mogelijkheden behoorde,
en inmiddels heb ik in de 44 minuten gelopen.
Kortom, mijn lichaam is dankzij Marcel bezig aan een opmerkelijk herstel.

Sip Stal


Marcel is naast het feit dat hij een vriendelijke en open persoon is ook vooral een zeer ervaren professional. In zijn succesvolle tijd als fysiotherapeut bij Vitesse heb ik persoonlijk ervaren dat Marcel zeer kundig is op zijn vakgebied. Ik had mij bij Marcel gemeld met een achillespees blessure die ik had opgelopen tijdens het hardlopen. Wat ik enorm plezierig vond is dat Marcel veel tijd nam om eerst een goede anamnese  / intake te doen waarbij hij eerst op zoek ging naar de oorzaak i.p.v. meteen met een behandelplan te komen. Vooral de ruime tijd bij de intake gaf een vertrouwd gevoel en gaf al snel een beeld hoe de blessure zich in de loop van de tijd had kunnen ontwikkelen. Na een aantal gerichte behandelingen kon ik snel alweer een voorzichtige start maken met mijn passie. Inmiddels ben ik weer helemaal klachtenvrij en geniet ik weer wekelijks van het hardlopen. Marcel enorm bedankt voor je luisterend oor en je adequate behandeling.

Willem van der Linden

Ik heb maanden last van mijn achillespees na het mountainbiken.
Uiteindelijk bij Marcel terecht gekomen.
En al na één behandeling zoveel verschil.
Hij kon mij ook heel duidelijk uitleggen waar het probleem vandaan kwam en heeft dat ook behandeld.
De ochtendstijfheid was direct veel minder en nu gaat het fietsen al zonder pijn waardoor ik weer langere tochten kan rijden.
Geweldig, nooit gedacht dat het herstel zo snel kon gaan.
Ook bij langdurige klachten kan ik Marcel aanraden!!
Accepteer niet dat sommige dingen niet meer mogelijk zijn voordat je bij deze man bent langs geweest.
Thanks Marcel!


Lowie van der Waerdt

Ik heb al twee jaar heupklachten. Ik had zoveel pijn dat ik er snachts niet van kan slapen en problemen heb met sporten en gewone dagelijkse activiteiten. De huisarts en de fysiotherapeut hebben van alles geprobeerd, maar het niet kunnen oplossen. Marcel heeft grondig onderzoek gedaan en verschillende delen van mijn lichaam behandeld. Ik heb bijna geen klachten meer, maar nog belangrijker; ik merk dat mijn lichaam nu zelf aan het herstellen is. Ik wordt sterker en beweeg weer beter. Voor het eerst voel ik me echt serieus genomen.

Ik kan je absoluut de vakkennis en zorgvuldige aanpak van Marcel aanraden. Met zijn hulp kan ik weer sporten en werken aan mijn eigen herstel.

Simone van der Vliet


Ik kreeg een half jaar geleden de diagnose acute slijmbeurs-ontsteking in mijn heup als gevolg van overbelasting. Ik train 4-6 keer per week en te horen krijgen dat ik tijdelijk niet meer mocht sporten voelde als een ramp.
Daarna volgden maanden van verschillende fysiotherapeuten, langzaam opbouwen, weer pijn, terug bij af. Ik maakte geen tot weinig progressie meer bij het trainen van mijn benen doordat ik niet meer hard kon trainen.
Sommige oefeningen deed ik al helemaal niet meer, het deed pijn of ik durfde mijn heup niet meer te belasten.
Toen Marcel naast onze sportschool kwam werken, vroeg hij of hij iets kon betekenen voor ons.
Ik zei tegen hem dat als hij mijn heup succesvol kon behandelen, ik een taart voor hem zou bakken.
Hij deed een paar testjes, draaide, duwde en trok aan mijn benen en er kwam duidelijk naar voren dat mijn linkerbeen duidelijk zwakker reageerde. Nadat Marcel de omliggende spieren los had gemaakt moest ik even lopen en een oefening doen, en het voelde wel anders, maar ik kon niet goed plaatsen wat er precies anders was.
De dagen na de behandeling kwam mijn pijn weer terug en Marcel zei dat dat hoogstwaarschijnlijk kwam doordat mijn heup zich nog moet aanpassen. De heup had een lange tijd niet optimaal gewerkt en ik moest kijken hoe mijn eerstvolgende training zou gaan.
Ik besloot om tijdens mijn benen-training weer een oefening te gaan doen die ik al een half jaar vermeed, en ik deed er ook nog serieus gewicht op. Het ging pijnloos en makkelijk! En dat is nog steeds zo! Nou had ik beloofd, dat als ik weer pijnvrij kon trainen, ik een taart zou gaan bakken... Belofte maakt schuld, dus ik begin zo snel mogelijk aan die taart!


Esther Kok

Marcel is een buitengewoon ervaren (fysio)therapeut bij wie je zonder enige twijfel in de best mogelijke handen bent!

De combinatie van zijn ervaring in verschillende werkvelden, een schier eindeloos aantal opleidingen/specialisaties en zijn persoonlijkheid zorgen voor een unieke combinatie. Wanneer je met Marcel in zee gaat weet je absoluut zeker dat je klachten van alle mogelijke kanten bekeken en aangepakt zullen worden.

Hij is zeer perfectionistisch en zal altijd door blijven zoeken totdat de onderliggende oorzaak is gevonden en, voor zover mogelijk, weggenomen of verlicht.

Daar waar andere zich de afgelopen jaren bij mij beperkten tot symptoom bestrijding en berusting in mijn chronische situatie heeft Marcel de uitdaging op zich genomen om voor verlichting van de pijn te gaan. Meer flexibiliteit en kracht te verzorgen in een -medisch uitdagende- situatie.

Na slechts een paar behandelingen was er al een duidelijke verbetering merkbaar. Marcel zal altijd de grenzen opzoeken van wat mogelijk is en je daar op een verantwoorde manier naar toe begeleiden.

Zonder enig voorbehoud raad ik hem aan. Je zult niet teleurgesteld zijn.

Romko Sikkema

Wat ben ik blij dat mijn Krav Maga Trainer Adriaan het advies gaf om een afspraak te maken met Marcel.
Ik liep al meer dan 2 jaar met een achillespees blessure, de pijn bleef ook na bezoek huisarts, fysio en zelfs Dry Needling.
Uiteindelijk de knoop door gehakt en in overleg met een chirurgisch orthopeed een operatie aan mijn hielbot ondergaan.
Helaas bleven de klachten, maar na 1 behandeling van Marcel was er al meteen verbetering merkbaar.
Marcel scant je lichaamshouding en zoekt de oorzaak van de klacht, en gaat er meteen mee aan de slag.
Hij legt duidelijk uit wat hij doet en waarom, echt iemand die verstand heeft waar hij mee bezig is.
In totaal nu 3 behandelingen gehad en klachten vrij. (echt fantastisch fijn)
Marcel bedankt, en daar waar ik mensen naar je kan doorsturen zal ik dat zeker doen.

Jaap de Graaf

Mijn dochter Jet (9) is enorm geholpen met haar behandelingen i.v.m. klachten aan haar voet. De eerste reactie van de podoloog was om maar steunzolen te nemen zonder een goed onderzoek te doen naar de oorzaak. Inmiddels hebben we de steunzolen ingeruild voor een andere oplossing. Marcel adviseerde ons namelijk Jet een aantal keren per week te tapen zodat de voet zichzelf ging corrigeren en Jet beter ging lopen. Inmiddels is de stand van haar voet een stuk beter en ervaart Jet veel minder problemen. Marcel, namens Jet enorm bedankt!

vader van Jet van der Linden

In de afgelopen 10 jaar ben ik vanwege pijnklachten aan heup en bil behandeld door verschillende fysiotherapeuten, zonder voldoende resultaat.
Uiteindelijk was mijn conclusie dat ik moest leren leven met deze klachten.
Maar wat ben ik blij dat ik de behandeling van Marcel toch een kans gegeven heb.
Hij is enthousiast en kundig, heeft aandacht voor het hele lichaam, en dat is de kracht van zijn behandeling.
Na 3 behandelingen zijn mijn klachten zover afgenomen, dat ik het vertrouwen heb uiteindelijk klachtenvrij door het leven te zullen gaan.

Anne van Daalen

Ik liep al een aantal jaren rond met terugkomende schouder- en rugklachten en daardoor had ik ook vaak last van hoofdpijn. Een massage was voor even een oplossing maar de klachten kwamen altijd weer terug. Voordat Marcel ging behandelen verwachtte ik niet een direct resultaat. Echter blijkt zijn behandeling juist niet te bestaan uit behandeling van het probleemgebied maar kijkt Marcel naar het gehele functioneren en naar de oorzaak van de klachten. Mijn klachten bleken vanuit mijn heup te komen. Na behandeling zijn mijn klachten dan ook dusdanig verminderd dat mijn rug heus nog weleens plaatselijk vastzit, maar dat ik geen oude klachten meer heb zoals bijkomende hoofdpijn en nekpijn. Ik kan iedereen een behandeling bij Marcel aanraden, vooral omdat ik al na 1 behandeling direct resultaat merkte. Daarnaast leer je ook veel meer over je algehele fysieke welzijn, wat uiteraard ook mooi meegenomen is!


Lucy Guardiola

Na een lange zoektocht langs huisarts, fysiotherapeut, sportarts, opnieuw fysio, orthopedisch specialist uiteindelijk via de fysiotherapeut van het Meander Medisch Centrum terechtgekomen bij Marcel Dieduksman.
Na een zorgvuldige bestudering van mijn probleem, waarbij niet alleen werd gekeken naar de plek waar ik last had maar ook rug, heupen en voeten aan de beurt kwamen, voelde ik al na één (niet geheel pijnloze) behandeling verbetering optreden. Inmiddels zijn we twee behandelingen verder en durf ik te zeggen dat ik in al die pogingen elders in het verleden nog niet één keer zo dicht bij een oplossing ben geweest. Het lijkt erop dat Marcel het onmogelijke mogelijk heeft gemaakt, en ik binnenkort misschien wel weer kan gaan sporten!
Een aanrader voor iedereen die al lange tijd met bewegingsproblemen kampt en er geen gat meer in ziet!

Leo Karthaus


Op aanraden van een familielid ben ik enkele maanden geleden bij Marcel terechtgekomen. Ik kamp al lange tijd met een verkeerde houding in mijn (onder)rug. Dit leverde mij bij het sporten (voetbal en crossfit) vaak vele problemen en blessures op (Achillespees, nekklachten, pijn aan onderrug e.d.).
Voor deze problemen ben ik bij verschillende therapeuten geweest, waarbij dit echter vooral zorgde voor (tijdelijke) verlichting van de pijn en problemen, maar geen structurele oplossing waarbij ik ook zelf zichtbare verbeteringen bemerkte.

Na een aantal behandelingen bij Marcel heb ik al een aantal grote stappen kunnen zetten in het oplossen van de hierboven beschreven problemen. Hierbij werkte Marcel vanuit een gestructureerde aanpak, waarbij hij eerst bij de kern begint en zo langzaamaan naar de verdere uiteindes werkt. Na elke behandeling was het resultaat heel duidelijk voelbaar én zichtbaar. Zo stond ik rechter, kreeg ik meer heupmobiliteit (waardoor de druk op mijn onderrug verminderde), kreeg ik meer functie in mijn heupen en had ik meer bewegingsvrijheid. In het dagelijks leven merkte ik dit door een rechtere houding, betere/makkelijkere prestaties bij het sporten.
Voor mij heeft Marcel door zijn rustige, gecontroleerde en duidelijke aanpak, waarin hij heel goed aangeeft wat er mis is, hoe dit kan worden aangepakt en wat er nog in de toekomst mogelijk is, al veel vooruitgang kunnen boeken. Mede hierdoor heb ik Marcel ook al aangeraden aan mensen met wie ik sport en kampen met blessures, die op hun beurt ook weer erg enthousiast reageerden op de resultaten door de behandelingen van Marcel.

Arno Groeneveld

Na ruim 1,5 jaar met pijnlijke en dikke achillespezen rondgelopen te hebben en de ene na de andere fysiotherapeut bezocht te hebben kwam ik via een advertentie in de krant bij deze vakman terecht want dat is hij! Zijn aanpak is gericht op de oorzaak van de klacht en niet het gevolg daarvan wat voor mij absoluut een verassing was. Mijn eerste behandeling was 20 januari dit jaar ik ben nu na zo'n 6 weken en vijf behandelingen bijna klachtenvrij en mag zelfs weer voorzichtig mijn hobby hardlopen weer oppakken wat ik niet voor mogelijk had gehouden! Ik ben zo blij dat ik bij Marcel terecht ben gekomen; voor mij geen ''normale'' fysiotherapeut méér die alleen de klacht behandeld. Marcel is een vakman met passie, geeft aandacht aan je klacht en gaat voor niets minder dan het oplossen van je klacht. Marcel super bedankt voor je behandelingen (bij mij niet helemaal zonder pijn), en je advies voor een verder herstel. Ik zal je bij iedereen aanraden!!

Jan-Wim de Graaf

Ik had al meer dan 2 jaar last van pijn  vanuit mijn bilspier naar mijn been. Ik kon niet langer  dan 10 minuten lopen en na bezoek het afgelopen jaar aan o.a. een specialist ,de fysio,  Body Stress Release  en  een  magnetiseur was er geen verbetering voelbaar.

Via een kennis van ons kregen wij het adres van Marcel. Na mijn eerste bezoek voelde dit gelijk vertrouwd aan, alsof wij samen een puzzel gingen oplossen. Hij vertelde direct dat hij recht door zee is en geen valse hoop wil geven. Na een uur  hard werken en stevige ‘losmakende’ massage had ik gelijk het gevoel dat het al beter ging. Ik was dan ook behoorlijk teleurgesteld, nadat ik  ’s avonds een kwartiertje gelopen had, dat de pijn weer helemaal terug kwam. Na 5 dagen kreeg ik een nog intensievere  behandeling. De eerste 2 dagen daarna nog geen verbetering, maar de 3e dag heb ik stralend, en met een grote glimlach, 45 minuten gelopen. Ongelooflijk.

Daarna ben ik een weekje op vakantie gegaan en heb bijna elke dag flink gelopen. Geen pijn!! Die was helemaal verdwenen.

Ik kan het nog steeds niet geloven en zal iedereen die ik ken met dit soort problemen doorsturen maar Marcel. Hij is echt een topper!

Mieke Van den Berg

Ik ben zelf fysiotherapeute en liep al zo’n 7 jaar met een functiebeperking in mijn schouder en enkel
t.g.v. een sportblessure. Meerdere behandelmethodes bleken geen invloed te hebben.
Na 2 behandelingen bij Marcel, heb ik nagenoeg mijn volledige bewegingsfunctie herwonnen en kan ik weer optimaal mijn sporten beoefenen!
Zijn uitgebreide kennis en gedegen beoordeling van de klachten in de volledige keten gaven mij
aanvankelijk al veel vertrouwen. Maar was toch nog verrast hoe snel en effectief de Mylogenics
methode werkt bij zo’n langdurige beperking.
Om deze reden stuur ik patiënten met een stagnatie in hun revalidatie of belemmerende factoren
door naar Marcel, met positief resultaat.

Sigrid van Kleinwee

Ik heb al meer dan 20 jaar last van rusteloze benen en daarnaast vaak last van stijve spieren in mijn nek veroorzaakt door spanning.

Via een vriendin ben ik doorverwezen naar Marcel. Ik was herstellende van een operatie aan een breuk in mijn pols. Doordat ik mijn lijf ben gaan overcompenseren kwamen allerlei "oude" klachten terug in mijn lijf, waaronder de rusteloze benen.

Van grote teen tot kruin behandeld en na het eerste bezoek was ik al van mijn rusteloze benen af! Ik voelde letterlijk de energie weer stromen in mijn lijf en tevens lichter in mijn nek.

Ik blijf nog onder behandeling voor het herstel van mijn pols en heb Marcel al aangeraden in mijn netwerk voor iedereen die klaagt over zijn spieren! Marcel is super kundig en heeft mega veel ervaring en kennis in huis!


Stephanie van Dael

Na bijna een jaar met een knieblessure te hebben rondgelopen verwees mijn derde fysiotherapeut mij door naar Marcel Dieduksman. Ik had daarvoor al drie andere fysiotherapeuten gezien en was ik bij een orthopeed geweest. Echter de pijnklachten in de knie gingen niet weg. Marcel werkte op een andere manier en keek niet alleen naar mijn knie maar ook naar de werking van de omliggende spieren en wist daarmee in één behandeling mijn klachten bijna volledig weg te nemen. Niet alleen werkt zijn behandelmethode in mijn geval geweldig maar het is ook erg fijn dat hij 45 minuten/ 1 uur behandeltijd heeft waardoor het minder gehaast voelt dan bij andere fysio's en er echt tijd voor een goed behandeling is. Ik was bang dat ik nog heel lang met deze blessure zou zitten omdat er geen verklaring noch behandeling voor leek te zijn en begon moedeloos te worden. Dankzij Marcel was ik na twee weken bijna volledig pijnvrij.

Camille Leur

Ik heb al jaren klachten aan de schouders, nek en rug, talloze therapie mogelijkheden geprobeerd totdat ik via via bij Marcel kwam. Bij Marcel heb ik het voor mij onbekende Mylogenics gedaan en binnen 2 behandelingen had ik al resultaat! Het is fijn dat je als sporter juist gemotiveerd wordt om door te trainen op de manier waarop je traint zodat je de klachtafname daadwerkelijk kan voelen.

Marcel heeft grondig onderzoek gedaan en bekijkt het gehele lichaam en niet alleen de “knelpunten” waardoor je het gevoel krijgt dat je serieus word genomen.

Ik kan iedereen een behandeling bij Marcel aanraden, vooral omdat ik al na 2 behandeling direct positief resultaat had.

Walter den Daas

Geruime tijd liep al ik rond met een pijnlijke schouder. De fysiotherapeut vertelde mij dat mijn schouder overbelast was en dat ik rust moest houden om van mijn klachten af te komen. Maar elke keer als ik weer begon met sporten na een periode van rust, begon ik meteen weer last te krijgen. Ik heb toen contact opgenomen met de praktijk waar Marcel op donderdag en vrijdag werkzaam is. Marcel zag meteen wat het probleem was en na 1 (pijnlijke) behandeling van 45 minuten was er gelijk een bizar groot verschil merkbaar. Mijn schouder kon weer bewegingen maken die ik al geruime tijd niet (pijnvrij) had kunnen maken. Natuurlijk moet ik het nog wel rustig opbouwen, maar ik heb 2 behandelingen gehad in totaal en ik kan weer alles. Marcel bedankt!!

Melle de Wit

Mijn ervaring bij Marcel Dieduksman is uitstekend. Al heel lang heb ik klachten in mijn onder rug. Het begon toen ik 12 jaar was, dat is nu 11 jaar geleden. Ene jaar ging beter dan t andere jaar. Dus zo ook verschillende fysio therapeuten gehad. Afgelopen jaar zijn mijn rugklachten toegenomen doordat ik ging hardlopen. Ben naar een hoop dokters en fysio’s geweest. Zelfs een MRI-scan gehad, waaruit bleek dat mijn onderste 2 wervels beschadigd waren. Dit zou overgaan door één of soms twee keer in een week naar een fysio te gaan. Helaas ging het niet beter en mijn klachten namen toe, totdat ik door iemand in de sportschool werd doorverwezen naar Marcel. Toen ik daar de eerste keer heen ging was ik best nerveus, het is bij die andere ook niet gelukt waarom hier wel? Maar na de eerste behandeling voelde ik alsof ik zweefde, geen pijn meer! Na 1 behandeling voelde ik al zoveel meer vooruitgang, terwijl ik bij de andere fysio’s al 20 behandelingen had gehad. Marcel kijkt je van top tot teen na, zelfs mijn grote teen heeft hij behandeld! Uiteindelijk kwamen mijn rug klachten ergens anders vandaan, elk spiertje staat met elkaar in verbinding. Na jaren pijn te hebben gehad voel ik mij nu geweldig! Mijn werk, sport en overige hobby’s hoeven niet meer te lijden van mijn rugpijn. Dit is FANTASTISCH!

Margriet HartogKomt hier jouw review? ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Mail je bericht naar; dieduksman70@gmail.com